Negyedik alkalommal került megrendezésre a Cseber Nonprofit Kft. szakmai rendezvénye, mely a szokásos információcsere mellett egy ünnepélyes eseménynek is helyet adott, idén első alkalommal került sor ugyanis az „Innovatív Cseber Gyűjtőhely” díj átadására, melyet a KITE Zrt. nyert el.

A díj ünnepélyes átadására 2020. szeptember 24-én, a budapesti Aquaworld Resort-ban került sor a IV. Országos CSEBER Gyűjtőhelyi Konferencián. A rendezvényen a Cseber Nonprofit Kft. tulajdonosainak képviselői is bemutatták fenntarthatósági programjaikat, melyekkel a mezőgazdasági termelőmunka során esetlegesen előforduló környezetszennyezések megelőzésében kívánnak segítséget nyújtani a gazdálkodóknak világszerte.

a díj
A KITE Zrt. az első Innovatív CSEBER Gyűjtőhely díj tulajdonosa

A konferencia résztvevői között a gyűjtőhelyek képviselői mellett a Cseber professzionális hulladékgazdálkodó partnerei, együttműködő partnere a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, agrárszakmai szövetségek és hivatalok is képviseltették magukat. A Cseber fontosnak tartja, hogy évente egyszer a tágabb szakma összegyűljön és a növényvédő szeres göngyölegek gyűjtéséről és a környezet védelméről tanácskozzon.

A Cseber 2019-ben indította útjára a „Három a magyar igazság” elnevezésű szemléletformáló programját a környezettudatos nevelés és a növényvédő szeres göngyölegek szakszerű, háromszori kiöblítésének népszerűsítésére, melynek hosszútávú célkitűzése a visszagyűjtött műanyag kannák minél magasabb arányú anyagában hasznosítása.

A kampány részeként a Cseber nagy hangsúlyt fektet partnerei – többek között a szerződött gyűjtőhelyeik – széles körű bevonására. Saját környezettudatosságformáló akciók, ötletek kitalálására és megvalósítására bíztatják a gyűjtőhelyeket. Az „Innovatív Cseber Gyűjtőhely” díj segítségével ezeket a megvalósított saját akciókat kívánják a nagy nyilvánosság előtt elismerni és megköszönni a fenntarthatóságért tett fáradságos munkát.

A konferencia programjának részeként a kolléganőnk, Magyari Judit részletesen beszámolt azokról az ötletekről, amiket a „Három a magyar igazság” kampány jegyében valósítottunk meg. Színes plakátokat nyomtattunk és azokat az alközpontokban jól látható helyre függesztettük ki, professzionális szórólapokat készítettünk és küldtünk a partnereiknek.

Magyari Judit kolléganőnk adott elő a rendezvényen
Magyari Judit kolléganőnk előadása

A központban és az alközpontokban elhelyezett nagy méretű kivetítőkön a szakszerű kiöblítést bemutató ECPA kisfilmeket vetítettünk a várakozó ügyfeleknek. A KITE Zrt. közösségi média felületén megosztott göngyöleg kezelésről szóló videókat közel 3000 partnerünk tekintette meg. Ezen túlmenően gondoltunk a gyermekek bevonására is – számukra színezővel és színes ceruzákkal hoztuk közelebb hozzájuk a Cseber kampány logóját, a kesztyűs méhecskét.

Főkép: A díjat Sopronyiné Komlósi Beáta növényvédőszer-kereskedelmi üzletágigazgató és Magyari Judit kereskedelmi koordinátor kolléganőink vették át.