A Telkiben lévő edzőközpontban idén is megrendezésre került a Magyar Sportpályafenntartók Egyesülete által szervezett őszi szakmai workshop, melynek idén is célja volt a sportpályaápoló szakemberek szakmai továbbképzése, ismereteinek folyamatos bővítése.

Tették mindezt annak érdekében, hogy a Magyarországon lévő sportpályák egyre jobb minőségű és kevesebb sérüléssel járó játékterületet biztosítsanak.

A résztvevő szakemberek az idei ősz kihívásai és újdonságai mellett a gyepszellőztetéshez és a téli felkészüléshez szükséges nélkülözhetetlen eszközökkel, technológiákkal és információkkal ismerkedhettek meg.

gyepszellőztető profi módon

A rendezvényen Galánfi Gergő környezetápolás-technikai üzletágigazgató is bemutatta a KITE Zrt. (mint a Magyar Sportpályafenntartók Egyesületének kiemelt támogatója) által forgalmazott sportpályafenntartáshoz szükséges gépeket, eszközöket, újdonságokat.

Az elméleti részt követően a Center pályán a gyakorlatban is bemutatásra került néhány, a KITE Zrt. által forgalmazott erőgép és speciális gyepszellőztető eszköz. A résztvevők így a gyakorlatban is megismerhették a bemutatott gépek hatékonyságát, melyek nélkül ma már lehetetlen biztosítani a magas szakmai elvárásoknak is megfelelő gyepminőséget a sportpályákon.