A folyamatos technológiai fejlesztések szükségessé teszik, hogy a műholdvevő készülékek támogassák az új globális navigációs rendszerek (pl. Galileo) használatát, illetve az új generációs navigációs műholdak által biztosított egyéb lehetőségeket is.

Ehhez egy új jel bevezetésére van szükség és ezzel párhuzamosan a régi frekvenciákon megszűnik a jeltovábbítás. A John Deere 2020. augusztus elején kiadott szoftverfrissítése végrehajtja a vevőkészülékek szoftverében a szükséges változtatásokat, így ahhoz, hogy azok 2021. február 1. után is folyamatosan biztosítani tudják a megszokott szolgáltatásokat (helymeghatározás az SF1, SF2 vagy SF3, illetve RTK korrekciós jelek használatának segítségével), minden John Deere StarFire SF3000 és SF6000 típusú műholdvevő készülék szoftverét frissíteni kell!

A John Deere StarFire iTC típusú műholdvevők 2021. február 1. után csak az EGNOS korrekciós jel vételére lesznek alkalmasak, ezért az automata kormányrendszerekben használatuk a továbbiakban nem támogatott!

Az új szoftververzió a megszokott csatornákon keresztül már elérhető, a frissítéssel kapcsolatban keressék AMS-RTK szervizspecialista kollégáinkat, vagy érdeklődjenek a +36 30 696-5588 telefonszámon vagy az amsugyfelszolgalat@kite.hu e-mail címen!