Nagy örömmel és büszkeséggel tudatjuk a hírt, hogy a KITE Zrt. 2020 nyarán elnyerte az államilag elismert GEP minősítést. Ez az eredmény cégünk több évtizedes szakmai munkájának és az elmúlt évek hathatós fejlesztéseinek következtében születhetett meg.

 

 

Innovációs Főigazgatóságunk GEP (Good Experimental Practice) minősítéssel rendelkező vizsgáló hely lett, melynek birtokában a jövőben hatóságilag elismert módon növényvédőszer-engedélyeztetési vizsgálatokat végezhetünk a herbicidek, a fungicidek és a baktericidek, valamint a zoocidok, és a növekedésszabályozó és termésnövelő készítmények, adalékanyagok esetében. Ezen vizsgálatokat a szántóföldön a különböző növénykultúrák, illetve szabadföldi vagy zárt termesztő berendezésben a zöldségfélék esetében, továbbá gyümölcs-, szőlő- és dísznövénykultúrákban is végezzük.

 

A megfelelő szakmai tudás és technikai háttér birtokában a KITE Zrt. a jövőben is törekszik a legnagyobb segítséget nyújtani a magyar agrárium szereplői részére. Célunk a mezőgazdasági ágazat sikerének növelése, melynek elérését minden esetben a környezettudatosság szempontjainak előtérbe helyezésével valósítjuk meg.