A John Deere már közel 100 éve gyárt kombájnokat, így az egyik legkiforrottabb betakarítási technológiával rendelkeznek. A portfólióban egyaránt megtalálhatók a szalmarázóládás és rotoros kivitelű kombájnok is. Hogyan is működnek a W-T-S sorozatú kombájnok?

Tekintse meg mindhárom gépet videóanimáción!

Az elmúlt évtizedben a kombájntechnológia is komoly fejlődésen ment keresztül. A precíziós gazdálkodás jegyében az innovatív fejlesztéseknek és megoldásoknak köszönhetően a kombájnok egyre „precízebbek” lettek, hozzájárulva a hatékonyabb betakarításhoz.

A John Deere pedig élen jár az innovációban. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a John Deere kutatás és fejlesztésre fordított összege. 2019-ben például 1.783 milliárd dollárt, átszámítva több, mint 550 milliárd forintot költött (naponta több, mint 1,5 milliárd Ft!)  K+F-re a cég. (Forrás: www.statista.com)

Ládás vagy rotoros kombájn?

Magyarországon az elmúlt években átlagosan 300 db új kombájn talált gazdára évente. A cséplőszerkezet szerinti megosztást vizsgálva átlagosan három új kombájnból kettő szalmarázóládás szerkezetű volt, vagyis hazánkban a ládás kombájnok vannak túlsúlyban.

Azonban érdemes egy pillantást vetni a trendre is, amely alapján azt mondhatjuk, hogy az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a rotoros kombájnok is, egyre nagyobb „szeletet kiharapva a tortából”.

A John Deere széles portfóliójában egyaránt megtalálhatóak a ládás és rotoros szerkezetű kombájnok is. A W sorozatú kombájnok a szalmarázóládás koncepció jegyében születtek, a kíméletes terménykezelésnek köszönhetően rendkívül sokoldalúan használhatók.

">

Szintén szalmarázóládás szerkezettel rendelkeznek a John Deere T sorozatú kombájnok is. A jól bevált terménytovábbító rendszer nem hajlítja, nem töri a szemet és a szalmát, jobb teljesítményt nyújt mindenféle terménynél és betakarítási körülmény között. A továbbfejlesztett cséplő- és tisztítórendszerek jelenleg pedig az egyik legnagyobb felülettel rendelkeznek a piacon.

 

">

 AKCIÓ a KITE-nél! Most még jobban megéri terménnyel fizetni!

A KITE Zrt.-nél lehetősége van terménnyel is fizetni az új John Deere kombájnért. 2020. júliusában egyedülálló akció keretében, KITE készleten lévő új szalmarázóládás kombájn értékének egy részét emelt takarmányárpa terményárral fizetheti ki! Az akció részleteiről és feltételeiről érdeklődjön KITE gépértékesítő kollégájánál

A John Deere portfóliójának zászlóshajója, az S sorozatú kombájnok pedig (egy)rotoros cséplőszerkezettel rendelkeznek. Hazánkban a John Deere S típusú kombájnok az egyik legnépszerűbb betakarítógépek a rotoros szegmensben!  „Az automata kombájn” elnevezésű betakarítógép méltán nyerte el a nevét, hiszen olyan intelligens megoldások és innovációk sora kapott helyet a gépen, amelyek tovább fokozzák a betakarítási teljesítményt, a hatékonyságot és a gazdaságos üzemelést. A sorozat jellegzetessége az intelligens gépvezérlés és gépszabályozás. Ilyen például a kétkamerás rendszer is, amely lehetővé teszi a szemminőség, a szemveszteség, illetve a kalászvisszahordóban látható anyagminőség automatikus beállítását.  

">

Csak a kombájn számít? Gondolkodjon gépéletútban!

Egy jól és gondosan kiválasztott betakarítógép hosszú időn át tudja szolgálni a gazdaságot, és vissza is hozza az árát az évek alatt. Legtöbbször azonban egy új kombájn komoly kezdeti beruházást jelent egy gazdálkodás életében.

A bölcs gazdálkodó viszont nem „csak” gépvásárlásban gondolkodik, hanem gépéletútban. Gépberuházáskor érdemes a KITE Zrt.-t választania, hiszen olyan szolgáltatásokkal állnak az Ön rendelkezésére, amelyeket a gépéletút teljes ideje alatt igénybe tud venni.

KITE szolgáltatások, gépéletút