A sorközművelés igen fontos technológiai művelet, amelynek az elsődleges céljai a mechanikai gyomirtás, a talaj nedvességtartalmának megőrzése, valamint a tápanyag-utánpótlás. A KITE Zrt. kínálatában három márka közül választhatja ki az Ön gazdaságára legjobban illeszkedő sorközművelőt.

A KITE Zrt. kínálatában kis- és nagy gazdaságok egyaránt megtalálhatják a számukra ideális sorközművelőt, hiszen az amerikai Orthman mellett Kongskilde és Gaspardo típusú kultivátorok is elérhetőek!

Az Orthman 8315-ös típusú sorközművelő kultivátor 6-8-12 soros kivitelben elérhető a 76,1 cm-es sortávolságú kultúrákhoz. Az általánosan elterjedt egyéb típusokkal szemben jelentősen robusztusabb szerkezeti felépítéssel rendelkezik, ami a megszokottnál jóval nagyobb gerendely-keresztmetszetben (17,8 x 17,8 cm) és magasságban (80 cm) nyilvánul meg. A 80 cm-es gerendelymagasság előnye fejlett növényi állományoknál jelentkezik, ahol a hagyományos kultivátorok már nem használhatók.

A művelő eszközök választékát kétféle merev szárú szárnyas kapa alkotja. Az egyik egy kisebb szögállású szerszám kifejezetten kisebb fejlettségű növényekhez, míg a másik egy meredekebb szögállású, folyékony tápanyag kijuttatására is alkalmas összetett kapatest. A merev kapaszár előnye a rugós megoldásokkal szemben, hogy extrém száraz nedvességviszonyok között is képes a talajba hatolni és az adott munkamélységben dolgozni.

">

Ezért ezeket a gépeket a gazdaság méretétől függetlenül azoknak ajánljuk, akik folyékony műtrágyát kívánnak precíziós technológiával, a KITE-Jet rendszer segítségével kijuttatni akár mostoha körülmények között is, célzottan, közvetlenül a növénygyökérzóna mellé. Ezzel a pozícionált kijuttatással jelentős tápanyag-megtakarítás érhető el. A kiviteléből adódóan a 6 soros gép teljesítményigénye 150 LE, míg a 12 sorosé 250 LE.

2020. májusában árfolyamkockázat nélkül, remek akcióban vásárolhatja meg Orthman talajművelőjét csupán a meghatározott készlet erejéig! További részletekért keresse gépértékesítőnket!

Természetesen kínálatunkban megtalálhatók a hagyományos rugós kapás rendszerű gépek is. Ezek közül a Kongskilde, illetve a Gaspardo gépeket ajánljuk partnereinknek 6, 8, 12 soros kivitelben. A Gaspardo kultivátorok típustól függően fel vannak szerelve egy 950 l-es műtrágyatartállyal, ami hagyományos festett acél vagy rozsdamentes acél lehet. Ezeken a gépeknek a műtrágya kijuttatása a szélső sorokhoz levegőrásegítéssel történik a pontosabb adagolás érdekében.

Gaspardo sorközművelő