A John Deere a szükséghelyzetben folyamatosan keresi a megoldást, hogy hogyan tudja a dolgozóit vagy akár csak az utca emberét még jobban megvédeni a fertőzés okozta kockázatoktól. Minden olyan lehetőséget megragadnak, amellyel segíthetnek a világjárvány leküzdésében.
 
Legutóbb a John Deere mérnökei kreatív energiáikat egy olyan applikátor megtervezésére fordították, amelyet egy 3D nyomtatóval bárki ki tud nyomtatni. Az eszköz segítségével csatlakoztatható egy plexi lemez a baseball sapkához, így biztosítva védelmet a viselőjének. Az összes rendelkezésükre álló eszközzel ezeket a csiptetőket készítik, és addig nem is állnak meg, amíg 18000 darab baseball sapkához való mennyiséget el nem készítenek. Emellett a 3D nyomtatásra vonatkozó utasításokat is nyilvánosságra hozzák, hogy bárki használni tudja.
Készülnek a plexik
Készülnek a plexik
Az illinosi Moline Seeding Group gyáregységében pedig az egészségügyben dolgozók számára készítenek az arcukat megvédő plexi lemezeket. A John Deere számára vetőberendezéseket gyártó cég 30 munkatársával állt át arra a munkafolyamatra, melynek eredménye akár 200000 arcvédő lemez lehet.