Az Iowaban és Illiniosban kórházakat üzemeltető Genesis Egészségügyi Szervezet március 18-án megkereste a John Deere vállalatot, hogy megtudakolja, fel tudnak-e ajánlani védőszemüvegüket, vagy más típusú védőeszközöket, a frontvonalban szolgálatot teljesítő egészségügyi dolgozóknak.

Az amerikai cégóriás szintén érintett az ügyben, hiszen Illinois állam Rock Island megyéjéből és Iowa állam Scott megyéjéből, ahol számos John Deere létesítmény található, már ekkorra megérkeztek a bejelentések az első igazolt fertőzésekről.

A kérést Doug Cropper, a szervezet vezérigazgatója, Wallas Wigginshez, a John Deere Worldwide közvetlen anyagbeszerzésért felelős igazgatójához intézte, aki elmondta, hogy most az a legfontosabb számukra, hogy a saját munkatársaikat lássák el védőszemüvegekkel, de, amennyiben a készleteik rendelkezésre állnak, természetesen eleget tesznek a felkérésnek.

Ennek felderítésére Karl Kane-t a vállalat létesítményeinek mérnöki szolgáltatásáért felelős menedzserét kérte fel, aki már a következő nap az egészségügyi szervezet rendelkezésére bocsátotta a fölösleges készleteket. Ismertette, hogy a John Deere szervezeti kultúrájában mélyen gyökerezik a közösségi felelősségtudat, és ha a helyi egészségügyi szakemberek keresik meg őket, akkor kötelességüknek érzik, hogy segítsenek.

Wiggins azt is közölte, hogy, ha Iowában és Illinoisban tovább nő a fertőzöttek száma, a John Deere, lehetőség szerint, ismét kész lesz a segítségnyújtásra.

Forrás: https://johndeerejournal.com/2020/03/john-deere-donates-protective-eyewear/