Boris Johnson angol miniszterelnök megkeresésére a JCB egyik angliai gyáregysége lélegeztetőgép-alkatrészeket gyárthat a közeljövőben. A világjárvány okozta orvosieszköz-hiányra reagálva, akár 10000 új típusú acél lélegeztetőgép-burkolat is lejöhet a gyártósorról.

A járványügyi helyzetre, és az az által okozott kereslethiányra hivatkozva a JCB előre láthatóan április végéig szünetelteti a gépgyártást. Most azonban a vezetőségnek szándékában áll újra elindítani az egyik gyáregységet, ugyanis felkérést kaptak az angol miniszterelnöktől, hogy minden rendelkezésükre álló eszközzel segítsék az angol egészségügyet, és az országban fennálló lélegeztetőgép-hiányt orvosolva, támogassák a vírus által fertőzött betegek gyógyulását.

A JCB elnöke, Lord Anthony Paul Bamford biztosította, hogy mindent megtesznek az ügy érdekében, és mozgósította a kutatás-fejlesztési és a műszaki tervezési csapatait, akik már el is készítették az első prototípusokat a Dyson által tervezett burkolatokból. Amint a tervező cég megkapja az engedélyt a gyártásra, közel 50 fő állhat újra munkába az eddig vezetőfülkéket gyártó Uttoxeteri üzemben, hogy elkészüljön a legalább 10000 burkolat, mely akár életeket is menthet.

Forrás:

http://www.stackyard.com/news/2020/03/machinery/05_jcb_ventilators.html