A Miniszterelnökség július 4-i közleményének értelmében a Vidékfejlesztési Program Mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése című pályázatának tartalma módosul. Többek között a beadási határidő is változik: július 6-ról augusztus 1-re.

A 2016. május 11-én ismertetett pályázati kiírás keretében összesen 49,5 milliárd forintra adható be igény a vízvisszatartás, a vízkészleteinkkel való fenntartható gazdálkodás, valamint takarékos öntözési technológiák elterjesztésének támogatására.

A pályázati kiírás annyiban módosul, hogy lehetővé válik a 12 évnél idősebb gyümölcstermő ültetvények öntözésfejlesztése, változnak a meliorált utak kialakításával kapcsolatos feltételek és egyszerűbbé válnak az engedélyezési eljárásra vonatkozó előírások.

A módosított felhívás minél szélesebb körben való megismertetése okán a szaktárca úgy döntött, hogy a pályázatok beadási határidejét is megváltoztatja július 6-ról augusztus 1-re.

További információk:

http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/agrar-videkfejlesztesert-felelos-allamtitkar/hirek/modosul-a-videkfejlesztesi-program-ontozesfejlesztesi-palyazata