2020. február 26-án AMS oktatást tartottunk az Eötvös József Református Oktatási Központban, Hevesen. Kollégáink végzős diákoknak mutatták be a GreenStar alkalmazásokat. A nap végén vizsgát tehettek a tanulók, így akár monitorkezelői képesítést is kaphattak.

A KITE Zrt. fontosnak tartja a mezőgépész oktatás fejlesztését szerte az országban, így számos iskolát is segít ennek elérésében, főleg szakmai tapasztalatokkal, agrártechnikai újdonságok bemutatásával. Nagyon fontos az új tudás megszerzése, amivel előnybe kerülhetnek az agráriumban a végzős tanulók.

Egy egynapos monitorkezelői tanfolyam keretében a hevesi Eötvös József Református Oktatási Központban Szabó József és Nagy Péter AMS-RTK specialista kollégánk mutatta be a diákoknak a modern kezelési ismereteket. A tanulók az elméleti képzés után vizsgán bizonyíthatták a tudásukat. Aki sikeresen megírta a felmérő tesztlapot, részt vehetett a gyakorlati vizsgán. Itt ismételten bizonyítani kellett a megfelelő szakmai tudását az iskola John Deere traktorára felszerelt mobil robotkormányzási rendszeren és a Gen 4-es monitoron. A nap végén minden sikeres vizsgát tett tanuló a KITE Zrt. által kiállított monitorkezelői tanúsítványt kapott.