Ezzel a címmel került megrendezésre a Magyar Sportpályafenntartók Egyesületének idei szakmai konferenciája, melyen a sportpálya-fenntartás hazai szakemberei újabb technológiákkal, eszközökkel és szakmai tapasztalatokkal ismerkedhettek meg a világszínvonalú létesítményben.

A rendezvényen Galánfi Gergő környezetápolás-technikai üzletág-igazgató is bemutatta a KITE Zrt. által forgalmazott sportpályafenntartáshoz szükséges gépeket, eszközöket, melyeket ebben a stadionban is használnak.

A kiváló minőségű, egyenletes felszínű gyepfelület kialakítása és fenntartása nem csak esztétikai szempontból, hanem a játékosok sérülésének csökkentése érdekében is elengedhetetlen követelmény.

Galánfi Gergő tart előadást a gépeinkről

A Puskás Arénában található gyepfelület minőségét kiemelt figyelem övezi, hiszen azon kívül, hogy a magyar labdarúgó válogatott elsődleges hazai pályája, ez év júniusban több Európa-bajnoki labdarúgó mérkőzés is megrendezésre kerül ezen a helyszínen. A pályák minőségének ellenőrzésére létrehozott, folyamatos méréseken alapuló értékelő rendszer része a magas szintű szakmai követelményeknek, melynek ma már csak a legjobbaknak számító eszközökkel, technológiákkal és természetesen kiemelkedő szakértelemmel lehet megfelelni.