A napokban zajlik a PREGA 2020 Konferencia és Kiállítás Budapesten az Aquaworld Resortban. A konferencia középpontjában az agrárium ez idő szerint legfontosabb témája, a precíziós gazdálkodás, az adatalapú mezőgazdasági technológiák vannak. A KITE Zrt. a rendezvény kiemelt szakmai támogatója.

Cégünk amellett, hogy számos szekcióban mutatja be az újdonságnak számító, idén januárban debütált PGR - Precíziós Gazdálkodási Rendszer fejlesztéseinek hasznát, a kiállítás két napja alatt a rendezvény kiállítóterében is várja az érdeklődőket.

Az első nap első panelbeszélgetésében Szabó Levente, a KITE Zrt. vezérigazgatója a generációváltással és felhőalapú megoldásokkal kapcsolatos kérdésre adott válaszában megemlítette a KITE Zrt. kapcsolatát a Debreceni Egyetemmel, hiszen cégünk továbbra is kiemelten kezeli a tudományos központokkal és képzési centrumokkal való együttműködéseket. Ez abban a képzési programban is megtestesül, amit a KITE Zrt., mint a Debreceni Egyetem kihelyezett tanszéke szolgáltat a diákoknak, és amelyben a precíziós gazdálkodással kapcsolatos ismereteinket és tapasztalatunkat osztjuk meg velük.

Szabó Levente a panelbeszélgetésen
Szabó Levente, a KITE Zrt. vezérigazgatója a panelbeszélgetésen.

A nap következő kités előadása Hadászi Lászlóé volt, aki a PGR-t és annak elemeit tárta az érdeklődők elé. A későbbiekben Dr. Fórián Tünde a térinformatikai fejlesztéseink eredményeiről tartott expozéjában az NDVI- és hozamtérképek adatainak összefüggéseit és azok termesztésben jelentkező hasznát mutatta be. Sira Márk, a Kertészeti Üzletág igazgatója az innovatív kertészeti technológiáinkról, a palántanevelésben bevezetett újdonságainkról tartott előadást.

Fórián TÜnde
Fórián Tünde a  különböző helyekről származó adatok feldolgozásáról szólt.

Az első nap folyamán a kollégáink közül Sojnóczki István lépett utolsóként a közönség elé. Az előadása a homogén növényállomány precíziós technológiával történő kialakításáról és annak fenntartásáról szólt.

A második napon Mészáros Gábor a startertrágyázási megoldásokkal, Nagy László a növényvédelmi előrejelzésekkel, Dr. Riczu Péter pedig a 3D-n alapuló felszíni vízelvezetési lehetőségekkel kapcsolatos fejlesztésekkel várja majd a nagyközönséget.