A defibrillátor beszerzését és a KITE központi portáján történő üzembe helyezését követően elsősegélynyújtó és defibrillátorkezelői tanfolyamot szerveztünk az érdeklődő nádudvari kollégáknak. Most 15-en vettek részt a képzésben, de a jövőben további kollégák is élhetnek a lehetőséggel.

A rövid képzéseket Pető József mentőtechnikus, az Országos Mentőszolgálat munkatársa tartotta január 10-én és 17-én Nádudvaron. A résztvevő kollégák az elmélet elsajátítása után egy gyakorlóbábun is kipróbálhatták az újraélesztést, valamint a defibrillátor használatát. Tavasszal újabb elsősegélynyújtó és defibrillátorkezelői tanfolyamot szervezünk a központban, ahol még több kollégának lesz lehetősége elsajátítani az elsősegélynyújtás technológiáját.

Az alközpontjainkban dolgozó kollégák védelméről is gondoskodunk. Szakképzett elsősegélynyújtók állnak szükség esetén a rendelkezésükre, illetve 2019 decemberében a raktáros tanfolyamon több mint 200 kolléga vehetett részt elsősegélynyújtó és defibrillátorkezelői képzésen.

Az alapszaályok
Az újraélesztés szabályai