Nagy érdeklődés övezte a sajtótájékoztatónkat az AgrárgépShow második napján. Több mint 30 újságíró-partnerünk előtt jelentettük be, hogy elindítjuk a Precíziós Gazdálkodási Rendszerünket, és a következő hónapokban az IT megoldásainkat 600 partnerünk körében teszteljük.

Új időket élünk a mezőgazdaságban. A digitális forradalom már jelen van a mindennapjainkban. Olyan változások tanúi lehetünk nap mint nap, amelyek a 70-80-as évek agrotechnológiai fejlesztéseinek horderejét idézik fel. A felhasználók rengeteg információval találkoznak, szembesülhetnek ezek előnyével és jövőbe mutató szerepével. Arról azonban sokkal kevesebbet lehet hallani, hogyan építhetők be ezek a megoldások napjaink agrotechnológiájába. Milyen szinten és mennyire kompatibilisek az egyes rendszerek egymással, milyen további fejlesztési lehetőséget adnak a felhasználóknak és mi az az informatikai háttér, amellyel rendszerezni lehet a felhalmozódó adatokat és maximalizálni a következő technológiai lépésekhez kapcsolódó döntések pontosságát. A versenyképes, egyben hatékony gazdálkodás alapja a jelenkor technológiai vívmányainak követése.

A precíziós gazdálkodás a magyar vidék munkaerő-megtartó képességéhez, fejlődéséhez és az ottani életminőség javításához is hozzájárul, hiszen ma már a legmodernebb technika érhető el vidéken, nem kell városba költözni ahhoz, hogy a jövő eszközeivel végezhessék a gazdálkodók a mindennapi munkájukat.

 

Hadászi László a sajtótájékoztatón
Hadászi László ismertette a rendszer lényegét

A Precíziós Gazdálkodási Rendszer megalkotásával egy olyan informatikai szolgáltatásrendszert hozott létre a KITE Zrt., amely az innovatív műszaki, agrotechnológiai és informatikai megoldásaik közös platformon megjelenő integrációjaként az agrármenedzsment új generációját jelenti. A Big Data korában a mezőgazdaság műszaki és egyéb eszközei ontják magukból a munkaműveletek alatt megképződött adatokat, melynek döntéselőkészítő feldolgozásához és azokból a gazdálkodás segítségére levő információk megképzéséhez szükség van egy feldolgozási folyamatra.

A Precíziós Gazdálkodási Rendszer jelentőségét abban a több éve futó fejlesztési folyamatban kell keresni, mely az automatizált folyamatok révén lehetőséget biztosít a gazdálkodóknak a munkafolyamatok alatt megképződött adatok feldolgozására, melyre a gazdasági körülmények között nem biztos, hogy lehetőségük van.

 A Precíziós gazdálkodásról szóló videót itt tekinthetik meg.

">

 A rendszer alapvetően három lábon nyugszik. A precíziós gazdálkodás innovatív technológiáin, a PrecZone megoldásain, valamint a Partner Profit Program szolgáltatásain keresztül biztosítja, hogy a gazdálkodó átgondoltan, lépésről lépésre, a KITE Zrt.-vel közösen növelje a gazdasága fenntartható hatékonyságát.

A PrecZone digitális terében 16 alkalmazás fejlesztése indult el 2017-ben, melyből 2020 januárjában 14-nek a tesztelése kezdődik meg. 600 partnerük bevonásával egy olyan folyamat első lépéseit teszik meg, mely május végére a 14 digitális megoldás éles indítását, a mezőgazdasági szolgáltatási piacra történő bevezetését eredményezi. Folyamatosan fejlesztik azonban tovább azokat a folyamatokat, amik egyszerűsítik a mezőgazdasági technológiákat. A további applikációk elkészülte 2020 második felére várható