A szemestermény-szárítást forradalmasító Videokontrollt forgalmazó RS Bt. vezetősége ismételten emlékplakettel tüntette ki partnereit. Az eseményre az AgrárgépShow keretein belül került sor, a díjat átadó grémiumban pedig Hadászi László, a KITE Zrt. innovációs főigazgatója is helyet kapott.

A hazai gazdaságok innovációt kedvelő szakemberei már több mint 70 db szárítóban üzemeltetnek Videokontroll szárítófelügyeleti rendszert. A fejlesztés alapja az a 15 000 db felszerelt érzékelő által mért 500 millió mérési adat volt, melynek alapján már megoldható a precíziós szárítás.

díjátadó

Hadászi László a díjátadón elmondta, hogy a KITE Zrt. által fejlesztett precíziós technológiát tökéletesen kiegészíti ez a fejlesztés, mely lehetővé teszi, hogy a termény gondozása a betakarítás után is kielégítse a precíziós elvárásokat, a legjobb minőséget produkálva. Ezért is kötött a két cég egymással együttműködési megállapodást.

Az Arany plakett a Precíziós Szárításért 2019 elismerést 7, valamint a professzionális üzemeltetésért járó kitűntetést szintén 7 gazdaság képviselője vehette át.