Átadták az AgromashEXPO és AgrárgépShow termékfejlesztési díjait, melyekre gépesítés, input/szolgáltatás és digitalizáció kategóriákban lehetett nevezni. A KITE Zrt. által kiállított 8R-es traktorcsalád legújabb tagja elhozta a Nemzetközi Termékfejlesztési díjat Gépesítési kategóriájában.

A John Deere 8R-es traktorcsalád megjelenése óta az egyik legsikeresebb szántóföldi traktor a magyar piacon. A nagy szántóföldi földterületek megműveléséhez olyan traktorra van szükség, amely kimagasló teljesítménnyel és sokoldalúsággal segíti a munkafolyamatokat. A traktornak emellett rendkívül kényelmesnek és hatékonynak is kell lennie, hogy a gépkezelő frissen és koncentráltan tudjon dolgozni.

A megújult John Deere 8R sorozatú traktorok képviselik jelenleg a legmagasabb szintet, mind a teljesítmény, mind a hatékonyság oldalán. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a 2019-es Agritechnika DLG szakmai zsűrije idén csupán egyetlen egy Innovációs Aranyérmet osztott ki. A dobogó legfelső fokára a John Deere és a Joskin közös fejlesztéseként bemutatott új John Deere 8R traktorba szerelt eAutoPower váltó e8WD állhatott, amely egyedülálló fejlesztés az iparágban.

Az új portfólióban 280-410 LE közötti névleges teljesítménnyel rendelkező modellek érhetők el. A 2020-tól rendelhető John Deere 8R traktorok megújult formavilággal rendelkeznek, amit a BMW neves design tervezője, Felix Nagelin álmodott meg.

8RX
A  John Deere legújabb fejlesztése a KITE standján

A motor, illetve annak a karakterisztikája úgy lett megtervezve, hogy még a nehéz szántóföldi munkálatok során is optimális teljesítményt nyújtson, amiről a John Deere 8R traktorok méltán híresek. Más konkurens gépekkel szemben, a 8R sorozatú traktorokba szerelt motorok nyomatékrugalmassága kimagasló (40%), és akár 10%-os teljesítménytöbbletre képesek.

A megújult fülke, a perforált bőrülés masszás funkcióval, oldal- és combtámasszal, pneumatikus deréktámasszal, ülésfűtéssel még nagyobb kényelmet biztosít a kezelőnek. A vezetői kezelőfelületet leginkább az ergonómia jellemzi. Az erőgépek kimagasló ereje egyszerűen és könnyen kezelhető az új CommandPRO vezérlőkarral, amelyen 11 programozható nyomógomb található.

Az új 360 fokos LED világítás csomag pedig 60%-al nagyobb fényerőt biztosít.

A 8R traktorokba szerelt John Deere motor megfelel az FT4 STAGE V emissziós normának. Az új portfólióban 280-410 LE közötti névleges teljesítménnyel rendelkező modellek érhetők el, nevezetesen: JD 8280R, JD 8310R, JD 8340R, JD 8370R, JD 8410R típusok. Mindegyik típus az IPM-nek köszönhetően terheléstől függően extra LE-vel rendelkezik. Típustól függően Powershift, e23, AUTOPWR váltóval érhetők el a modellek. Mindezt EGR szelep (kipufogógáz visszavezetés), DOC (diesel oxidációs katalizátor), DPF (diesel részecskeszűrő), SCR katalizátor alkalmazásával éri el.

A díjat Balogh Viktor, a KITE Zrt. marketingigazgatója vette át
A díjat Balogh Viktor, a KITE Zrt. marketingigazgatója vette át. 

A különböző innovatív funkcióknak és alkalmazásoknak /automata kormányzás (Autotrac), automata táblavégi forduló (iTEC Pro), Expert Alert meghibásodás-előrejelzés, JDLink távfelügyeleti rendszer, +-2 cm jelpontosság, traktor-munkagép automatizálás (TIA)/ köszönhetően a traktor kimagasló hozzáadott értékekkel járul hozzá a precíziós gazdálkodáshoz, egyben a környezetre is pozitív hatást gyakorolnak (pl. kevesebb fogyasztás, hatékonyabb talajra leadott teljesítmény).

Az új traktorok 2020 tavaszától előrendelhetőek Magyarország egyetlen hivatalos új John Deere gépforgalmazójától, a KITE Zrt.-től.