A két legfontosabb szántóföldi növény, a kukorica és búza termesztéséről, annak hatékonyságáról szólt a Magro Kukorica és Búza Konferenciasorozatának első állomása, a Kaposvári Egyetemen, ahol a KITE Zrt. főigazgatója, Hadászi László is részt vett előadóként, valamint a kerekasztal-beszélgetésben. 

A nap során az előadók és a kerekasztal beszélgetésben részt vevők azt boncolgatták, hogy nem mindig csak a több milliós gépberuházásokkal lehet több kukoricát és búzát hatékonyan termelni, sokszor van gazdaságosabb és okosabb módja is ennek. Hadászi László véleménye meghatározta a beszélgetés irányvonalát, miszerint a gazdálkodók jelenleg nem olyan mértékben használják a termelés során megképződött adatokat, mint amennyire arra lehetőségük lenne. A beszélgetés további része rávilágított azokra az adatokra és mérési lehetőségekre a talajelőkészítéstől a betakarításig, amelyeket minden gazdálkodónak ismernie kell, és amelyek hozzásegítenek a nagyobb terméshez és profithoz. 

Hadászi László a magro konferencián

Partnereinket várjuk a következő, debreceni állomásra, 2020. január 16-án, amelyre a KITE Zrt. ajándék belépőket biztosít (kérjük, forduljon munkatársunkhoz: clarkeeva@kite.hu).

Részletes program: 

https://www.magro.hu/konferencia/