A 2019-es Agritechnika DLG szakmai zsűrije idén csupán egyetlen egy Innovációs Aranyérmet osztott ki. A dobogó legfelső fokára a John Deere és a Joskin közös fejlesztéseként bemutatott John Deere 8R traktorba szerelt eAutoPower váltó e8WD állhatott, amely egyedülálló fejlesztés az iparágban!

A traktor fejlesztések középpontjában többnyire mindig hatékonyságot növelő megoldásokra való törekvések állnak. Kevesebb fogyasztás, környezetkímélőbb megoldások, kevesebb állásidő, a gépkezelő kényelmét, koncentrációját elősegítő innovatív alkalmazások, fejlesztések, vagy éppen jobb teljesítmény. A hatékonyságnövelésnek az egyik legújabb megtestesítője a John Deere és a Joskin közös fejlesztésű váltója, az eAutoPower e8WD.

Ez bizony az első elektromechanikus megoldás az iparágban. A két elektromos motor tulajdonképpen a hidrosztatikus egységet helyettesítette. Ezek a motorok további 100kW elektromos teljesítmény leadására is képesek a hajtáson túl, tovább növelve a hatékonyságot.

Agritechnika aranyérem

A váltó előnyeit egy John Deere 8R - Joskin gépkapcsolaton keresztül mutatták be a nagyközönségnek. A szakértői zsűri olyan nagy hozzáadott értékű innovációnak értékelte az eAutoPower e8WD váltót, hogy egyedül csak ez a fejlesztés kapott Innovációs Aranyérmet a 2019-es Agritechnikán!