2019. október 16-án a Magyar Labdarúgó Szövetség Telkiben lévő edzőközpontjában került megrendezésre a Magyar Sportpálya-fenntartók Egyesületének őszi szakmai rendezvénye, melyen a KITE Zrt., mint az egyesület fő szponzora vett részt. Beszámolónk következik.

Amint már azt korábbi cikkünkben is írtuk, a labdarúgó- és sportpályák minőségi gyep felületeinek létrehozása, állapotának megóvása, gondozása ma már alapos felkészültséget és nagy odafigyelést, törődést igényelnek. A nem megfelelő minőségű gyepfelület nem csak esztétikai problémát, hanem a sportolók súlyos sérüléseit is okozhatják.

KÁP Sportpálya-fenntartól

A mostani őszi workshopon kiemelt szerepet kapott a tápanyagok és növényvédőszerek hatékony felhasználása, valamint az összetett pályakarbantartási technikák alkalmazása egyaránt.               

A rendezvényen a gyakorlatban is bemutatásra került néhány a KITE Zrt. Környezetápolás-technikai Üzletága által forgalmazott, a minőségi gyepfelület létrehozása szempontjából kiemelt fontosságú, modern professzionális pályakarbantartó gép is.”