Május 5-én került megrendezésre a Magyar Kukoricaklub és a Bonafarm Csoport közös rendezésében a Ki Mint Vet – Vetési Konferencia és Bemutató a Dalmandi Zrt. területén, ahol a minőségi vetés iránti igény kialakítása került a középpontba, a talaj, a vetőmag és a vetőgép együttes hatását ismertették a mag pozicionálásának vonatkozásában.

A szakmai fórumot követő gyakorlati bemutatón a John Deere Exact Emerge vetőgépe is megmérettette magát. Az új fejlesztésű eszköz működési mechanizmusát Hadászi László, a KITE Zrt. fejlesztési és szaktanácsadási igazgatója, valamint Sojnóczki István, fejlesztési és szaktanácsadási műszaki igazgatóhelyettes mutatta be a nagyközönségnek.

A John Deere Exact Emerge vetőgép 8-24 soros változatokkal rendelkezik, függesztett és vontatott kivitelben is elérhető, akár 16 km/h munkasebességre képes. Intelligens megoldásai révén képes az aktív csoroszlyaterhelés-szabályzásra, menet közben, automatikusan – a nagysebességű munkavégzés mellett is – biztosított a vetésmélység-tartás és tőtáv-egyenletesség. A kanyarkompenzációnak köszönhetően görbe nyomvonalon végzett munka esetén is minden soron biztosított a precíz tőtávolság-tartás. Az Exact Emerge vetőkocsiknál a vetőmag-adagolás teljes körűen ellenőrzött a vetőtárcsától egészen a magárokig. Elektromos hajtású vetőtárcsás és lehordó kefés kialakítással rendelkezik, amely a vetőmag minden eddiginél pontosabb magárokba helyezését teszi lehetővé.