A KITE Zrt. mint oktatási partnerszervezet örömmel tett eleget a Kenderesi Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium meghívásának a II. Kistermelői Fesztivál és Szakma bemutatóra 2019. október 2-3 között. A rendezvény a pályaválasztásban segítette a fiatalokat.

A rendezvényen való megjelenésünk célja egyrészt a tanulók érdeklődését felkelteni a hozzánk kapcsolódó szakmák iránt, másrészt tájékoztatást adtunk a KITE Zrt.-nél lévő szakmai gyakorlati és duális képzési lehetőségekről. A két nap alatt a helyi, és a környező települések – többek között Gyomaendrőd, Rákócziújfalu, Fegyvernek, Szolnok, Bucsa - általános iskolai és óvodai csoportjai látogatták meg az intézményt.

A középiskola felsőbb éves tanulói kísérték a csoportokat, akik meglátogatták a 4 hektáros területen elhelyezkedő épületegyüttest, ahol a szakmai képzések zajlanak. A KITE Zrt.-ről kvízkérdésekkel, vetőmag felismerő játékkal, kisebb ajándékokkal készültünk, és kipróbálhatták a John Deere traktor vezetését is.

A rendezvényen megjelent Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara képviselői, és Pádár Sándorné Kenderes polgármestere.