Személyi változások történtek a magyar Credit Management Szövetség vezetésében. A májusban megtartott éves közgyűlés személyi változások kapcsán is döntéseket hozott. A szövetség 5 fős elnökségében Szűcs Tibor helyét májustól Nyitrai Ibolya vette át.

Nyitrai Ibolya – köszönhetően sokéves tapasztalatának - sikeresen irányítja a KITE Zrt. teljes pénzügyi területét. Felkészültségét mi sem bizonyít ez jobban, mint hogy a 2018-as évben a KITE csapata nyerte el az Év Credit Management Csapata Díjat.

nyitrai ibolya

Nyitrai Ibolya a saját életpályáról vall

 

Tanulmányaimat a Debreceni Agrártudományi Egyetemen folytattam, ahol 1993-ban végeztem általános agrármérnökként. Ezt a diplomámat egészítettem ki a gazdálkodási szakiránnyal, valamint a közgazdaságtan oktatására feljogosító mérnöktanári diplomával. Közel egy évig dolgoztam közgazdász munkakörben az OTP-Garancia Biztosító Kelet-Magyarországi Igazgatóságán. 1995-ben kerültem az ország vezető mezőgazdasági integrátorához, a nádudvari székhelyű KITE Zrt.-hez, ahol azóta is dolgozom – végig járva a ranglétrát – ma már pénzügyi igazgatóként. Pályakezdőként együtt fejlődtem az egyre növekvő irányítási területemmel. A kihívást az jelentette, hogy a klasszikus konzervatív pénzügyi terület, kombinálva a KITE mezőgazdaságra specializált kockázati tényezőivel, megkövetelt nem szabványos megoldásokat is. Büszke vagyok arra, hogy nem csak példát követtünk, hanem utat törtünk magunknak, amit azóta is követ a cég érintett apparátusa. A pénzügyi terület irányítása mellett, a vállalatcsoport finanszírozási feladatai tartoznak hozzám. 2016-ban a kezdeményezésemre és részvételemmel indult el a KITE Alkusz, mely a cég biztosításközvetítő üzletága. Devizakockázatok kezelésével több mint 20 éve foglalkozom, a KITE Zrt. ezen kitettségeinek kezelését végző Központi Treasury jelenleg is az irányításom alá tartozik. 2000 óta rendelkezünk hitelbiztosítási szerződéssel, melyet szoros együttműködésben kezelünk a kereskedelmi és kockázatkezelési területekkel. Azóta van rálátásom a vevői kockázatok kezelésének ilyen típusú megközelítésére.

Szűcs Tibor, korábbi elnökségi tag (előbb az MVM, majd az NKM Nemzeti Közmű Zrt. képviseletében) külföldön, Szaud-Arábiában folytatja szakmai pályafutását. Nyitrai Ibolya mellett, Terjékné Tuza Gabriella a Mastergood Csoport pénzügyi vezetője, Csikós Gergely a Waberers Nyrt. hitelezési és beszedési szakigazgatója, Schmidt Ákos a Credit Management Group ügyvezetője kaptak helyet, az elnökségi pozíciót pedig Szentirmay Péter a CMG ügyvezetője tölti be.

A Credit Managment Szövetségről

 

A szervezet független és önálló platformot kínál a vállalati credit managereknek a közvetlen tapasztalatcserére, a hazai és nemzetközi best practice megismerésére. Az általuk szervezett előadásokon, konferenciákon mindenki találkozhat és konzultálhat saját iparágának és más ágazatoknak a credit management szakembereivel, hírleveleikből pedig folyamatosan értesül a szakma legfrissebb újdonságairól.