Hadászi Lászlónak ismételten bizalmat szavazott az egyesület, így továbbra is marad az elnökség tagjai között. A tisztújító közgyűlésen téma volt az Európai Precíziós Gazdálkodási Konferencia, a Digitális Agrár Stratégia és a Digitális Agrárakadémia tananyag-fejlesztése is. 

2019. szeptember 12-én, a tagság megerősítette posztján Dr. Milics Gábor (egyetemi docens, Széchenyi István Egyetem) alapító-elnököt, valamint az egyesület vezetőségében az alakuláskor tagságot vállaló Hadászi László (fejlesztési és szaktanácsadási igazgató, KITE Zrt.), Varga Péter (IVSZ, Agrárinformatikai munkacsoport vezetője), általános alelnököt, Bolyki Bence (portálvezető, Agroinform.hu) gazdasági alelnököt, Umenhoffer Péter (marketingigazgató, AXIÁL Kft.) és Szűcs Imre (termelési igazgató, Belvárdgyulai Zrt.) elnökségi tagokat, valamint közgyűlés az elnökség sorába választotta Dr. Pajor Gábor állatorvos-informatikust.

Az Egyesület tevékenységei közé tartozik, hogy részt vállalt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara részére készített Digitális Agrárakadémia tananyagfejlesztési programjában, ami iránymutatás lehet a precíziós gazdálkodás egyes szegmenseinek megismeréséhez. Jellemző egyébként a precíziós gazdálkodás dinamikus fejlődésére, hogy a tananyag nyilvánosságra kerülésének pillanatában talán már továbbfejlesztésre szorul majd. Az elvégzett munka során sikerült egy olyan szerzőkből álló csoportot összeállítani, akik a saját szakterületük folyamatos nyomonkövetésével a tananyagfejlesztés zálogai lehetnek. Továbbá a jövő agrárgeneráció érvényesülését segíti az Egyesület azzal, hogy szakmai feladatokat lát el az AgroVirtus, egyetemi hallgatók közötti agrárversenyen.

Az egyesületi célok között megfogalmazott nemzetközi ismertség – és reméljük elismertség – eléréséhez megpályáztuk a minden második évben megrendezésre kerülő Európai Precíziós Gazdálkodási Konferencia szervezési jogát, aminek elnyerését az idei Montpellier-ben tartott tanácskozáson a szervezőbizottság hivatalosan is megerősítette, így 2021-ben Budapesten kerül megrendezésre a rangos esemény.

Forrás: agroinform.com