2019. július 1-jén tartotta újraalakuló ülését a Nemzeti Agrár-tanácsadási Bizottság (NATaB), melynek célja egy mezőgazdasági szaktanácsadási rendszer felállításának segítése. A kereskedelmi szaktanácsadási szolgáltatók csoportjának tagjai között Szabó Levente is helyet kapott.

A bizottság újbóli megalakulását a mezőgazdasági és vidékfejlesztési szaktanácsadói tevékenységről és a mezőgazdasági szaktanácsadói rendszerről szóló 16/2019. (IV. 29.) AM rendelet tette lehetővé.

A NATaB elnöke Jakab István köszöntőjében felhívta a figyelmet a világgazdaságban végbemenő gyors technológiai fejlődésre és az ehhez szükséges tudás megszerzésére. Ahhoz, hogy a magyar mezőgazdaság kellőképpen magas szinten tudjon teljesíteni el kell érnünk, hogy a gazdák magukévá tegyék ezeket az ismereteket, és a rendelkezésükre álló technológiát a lehető legmagasabb szinten aknázzák ki. Ehhez hathatós segítséget a szaktanácsadási piac szereplői nyújthatnak, akiknek meg kell szerezniük, és a gazdálkodók számára kézzel fogható módon kell átadniuk ezt a tudást.