2019. május 30-án a Debreceni Árpád Vezér Általános Iskola 3. osztályos csoportját láttuk vendégül. A diákok két pedagógus kíséretében látogattak el KITE Zrt. Nádudvari Központjába, hogy megismerkedjenek a vállalattal és a hozzá kapcsolódó szakmákkal.

A tanulók a földszinti nagyelőadó teremben kaptak információt az egyes üzletágakról és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokról. Emellett játékos feladatok tették változatossá a délelőtti programot, melynek fő irányvonala szintén a mezőgazdasággal és a műszaki foglalkozásokkal állt összefüggésben. Szó esett a szellemi és fizikai foglalkozásokról, úgy, mint könyvelő, informatikus, mérnök, továbbá szervizszerelő és raktáros. A programot tovább színesítette a Gator-vezetés, valamint a John Deere S770 kombájn bemutatása, melyet a kollegák koordináltak.

A diákok Gator tesztvezetés közben

A délután további részében ellátogattak a KITE Zrt. Logisztikai Központjába, ahol a szűkfolyosós targonca működését figyelhették meg. Zárásként pedig csapatversenyre (keresztrejtvény, szókereső, puzzle) is sor került, melyben a 20 fős osztály 4 csapatot alkotva mérte össze erejét a foglalkozásokról a mezőgazdasági, pénzügyi és műszaki tudást illetően.

A csapatok minden tagja KITE-s ajándékcsomagot és emléklapot kapott a pályaorientációs napon való részvételért, a nyertesek pedig egy kis plusz meglepetésben részesültek. Ugyan a tényleges pályaválasztás még messze áll tőlük, bízunk benne, hogy a KITE Zrt. megismerésével a szakmákról és a vállalatról szóló ismereteik tovább bővültek, mélyültek.