A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az Innovációs és Technológiai Minisztériummal Karöltve 2019. április 15-16. között rendezte meg az első Agrár Szakma Sztár Fesztivált a Hungexpo területén. A versenyek mellett a húsz agrár-szakképesítést népszerűsítő bemutató területeken a KITE Zrt. is jelen volt.

A 2018/2019. tanévben az OSZTV keretében kilenc, az SZKTV keretében tizenegy szakképesítésben versenyeznek a tanulók. A versenyekre összesen 688 tanuló (OSZTV-kre 385, SZKTV-kre 303) nevezett be. A fesztiválon a húsz szakképesítés közül nyolc döntőjének lebonyolítására került sor (OSZTV – élelmiszeripari analitikus technikus; élelmiszeripari technikus; földmérő, földügyi és térinformatikai technikus; parképítő és -fenntartó technikus; SZKTV – édesipari termékgyártó; húsipari termékgyártó, pék; virágkötő és virágkereskedő).

Egyidejűleg mind a húsz agrár-szakképesítésből tartanak bemutatókat, továbbá a résztvevőknek lehetőségük nyílik arra is, hogy a „foglalkoztató-szigeteken” kipróbálják az egyes szakmákat. a KITE Zrt. a gazda és a mezőgazdasági gépész szakmák bemutatásához biztosította a gépeket.