Az idei évben az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt a mezőgazdasági gépésztechnikusok részére a vépi AM DASZK Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola rendezte 2019. április 8. és 10. között. A rendezvény fővédnökének az iskola a KITE Zrt.-t kérte fel.

Az intézménnyel 8 éve jó kapcsolatot ápolunk, végzett tanulóik megtalálhatók
a KITE szervizében, a géptelepeken és a bérgép szolgáltatást nyújtó kollégák között is. Az idei évtől pedig már a KITE Zrt. által biztosított duális képzésben is részt vesznek.

A vép i iskola tanári kara
A tanári kar is élvezte a bemutatót.

A rendezvényen részt vevő diákok megmérettetésére három 6120M traktorból és Rauch MDS 19.1Q műtrágyaszóróból álló gépkapcsolatot biztosítottunk. A versenyen az ország 18 legjobb leendő technikusa vett részt.

Amíg a tanulók a vizsgafeladataikat végezték a kísérő tanárokat, Prókai Péter és Póczik Zoltán kollégák a precíziós gazdálkodás műszaki hátterével ismertették meg. Ez nagy sikert aratott a szakmai tanárok körében, különösen azért, mert az elméleti ismereteket egy gyakorlati bemutató is követte, amelyen mindenki kipróbálhatott egy műholdas navigációval vezérelt gépet. A három napos rendezvényt a Jánoshalmi Szakközépiskola és Technikum versenyzője nyerte, akinek ezúton is gratulálunk.