2019. április 1-jén a Nádudvar környéki iskolákból a 6. és 7. osztályokból közel 50 főt láttunk vendégül. A MEGFOSZ-Roadshow keretében a központi műhelyben tett látogatás közben megismerhették a KITE Zrt. szerviztevékenységének főbb motívumait, valamint a géptelepen is tettek egy sétát.

MEGFOSZ a Legyél Te is mezőgépész! programján keresztül szeretné megszólítani a pályaválasztás előtt álló fiatalokat és lehetőséget adni a technika és az agrárium iránt érdeklődő diákoknak, hogy eljussanak olyan cégekhez, ahol egy élményekben gazdag napon megismerhetik a legmodernebb mezőgazdasági gépeket és eszközöket. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakoztunk mi is, amikor a környékbeli iskolákból vendégül láttuk a diákokat.

A diákok a műhelyben
A környékbeli diákok a KITE Zrt. központi szervizműhelyében.

Az idei évben az általános iskolás diákoknak szervezett RoadShow helyszínein egy érdekes, rövid prezentáció és telephelylátogatás keretein belül megtapasztalhatták a gyerekek, hogy hol tart a mezőgazdasági technika, hogyan néz ki a valóságban egy telephely és milyen a gazdálkodó életmód.