Az idei szójavetőmag-értékesítési szezon Európa szerte gondokat hozott, hiszen egyre-másra derült ki, hogy az előállított vetőmag-tételek csírázóképessége jóval elmarad az előírt határértéktől. Rendkívül elégedettek lehetnek viszont azok, akik ES Pallador-t rendeltek a KITE Zrt.-től!

Több hónapja nem újdonság már, hogy „helyzet” van a szójavetőmag-piacon. Konkrétan csírázóképességbeli problémák léptek fel Európa több országában, melyek beszűkítették a kínálatot. A nemesítőknek, vetőmag-előállítóknak és kereskedőknek sajnos rendkívül sok esetben kellett engedményezési eljárást kezdeményeznie az adott ország illetékes hatóságainál annak érdekében, hogy a 80 %-os határértéket el nem érő szója vetőmagtételeik gyengébb csírázóképességgel is kereskedelmi forgalomba kerülhessenek. Nincs ez másképp hazánkban sem, hiszen a 2018-ban betakarított szója vetőmagtételek egy része nálunk is gyengén „szerepelt”.

Az ES Pallador szójavetőmag-tételek csírázóképességének átlaga 94%.
Az ES Pallador szójavetőmag-tételek csírázóképességének átlaga 94%.

 

Mindezen információk közepette nyugodtan, sőt elégedetten dőlhetnek hátra és örömmel nyugtázhatják a KITE Zrt.-től ES Pallador szója vetőmagot vásárló partnereink, hogy idén is kimagasló minőségű vetőmaggal tudjuk kiszolgálni Őket. Az előírások szerinti minimum 80%-os csírázóképességet messze meghaladva, a KITE Zrt. által 2019-ben forgalomba hozott ES Pallador szójavetőmag-tételek csírázóképességének átlaga 94%, úgy, hogy a legalacsonyabb csírázóképességű tételünk is 92%-os! E nagyszerű hír után pedig csak megjegyezzük, hogy természetesen a vetőmagtételeink tisztasága 100%.

Kitűnő fajtáink kimagasló minőségű vetőmagjával kívánunk partnereinknek sikeres szójatermesztést 2019-re is!