A KITE Zrt. kizárólagos forgalmazásában álló hibridkukoricák közül kettő is bekerült a Magyar Kukorica Klub TOP20 „Gazda” kisparcellás kukoricafajta-összehasonlító kísérletébe. A Fornad(FAO 410-430) és az Armagnac (FAO 480-500) az összevont Korai és középérésű csoportban mérettettek meg.

Az alábbi ábra eredményei szerint a Fornad 16 tonna/ha fölötti termésátlagával a csoport élbolyába került, bármelyik nemesítőháztól származó versenytárssal szemben helytállva, a legjobbakkal is fej-fej melletti eredményt érve el. Ahhoz pedig végképp nem kell semmi kommentár, hogy termésátlagát tekintve az Armagnac 16,5 tonna/ha fölötti eredményével megnyerte a TOP20 „Gazda” kísérlet 2018. évi Korai és középérésű csoportját.

a termés eredményei
Forrás: Magyar Kukorica Klub


A kísérlet szervezői kiemelten hangsúlyozzák, hogy a TOP20 „Gazda” egy valódi, termelő-orientált, a marketing érdekeket a felhasználó oldaláról megközelítő fajta- és technológiai kísérlet, melynek kísérleti metodikája azonos a széles körben ismert TOP20 kísérletével.

Kitűnő teljesítményre képes hibridjeink méret- és alak szerint frakcionált, jóval átlag feletti csírázóképességű vetőmagjai felől és saját kísérleti eredményeinkről érdeklődjön szaktanácsadó kollégáinknál, illetve tekintse meg Kukorica és szemes cirok 2019. évi technológiai kiadványunkat!

Kitűnő hibridek kimagasló minőségű vetőmagjával kívánunk partnereinknek sikeres kukorica termesztést 2019-re is!