2019. január 23-án nyitotta meg kapuit a magyar agráripar csúcsrendezvénye, a AgrárgépShow és AgromashExpo, mely négy napon keresztül több tízezer látogatót fogad, aki a szektor bármely tevékenysége iránt érdeklődik. Természetesen a legtöbb kiállító az okos megoldásokkal jelenik meg.

Nem vagyunk ezzel másképp mi sem. A KITE Zrt. közel 3000 négyzetméteren jeleníti meg termékeit és szolgáltatásait a kiállítás egyik kiemelkedő részeként a Hungexpo F pavilonjában. Az idei kiállítás leghangsúlyosabb része az innováció térnyerése a mezőgazdaságban. Megmutatjuk a közönségnek, hogy milyen eredményeket értünk el a precíziós gazdálkodás bemutatásával és milyen lehetőségeket kínálunk a területen a gazdálkodóknak.

Igazodva ahhoz, ahogy Ganczer Gábor, a kiállításnak helyet adó Hungexpo Zrt. vezérigazgatója az eseményt megnyitó beszédében fogalmazott, a legmodernebb műszaki technika ma nem a versenyautókban, hanem az agráriumban dolgozó traktorokban, kombájnokban, permetező gépekben, tehát a műszaki megoldásokban jelenik meg. „A csúcs ma itt van!”- jelentette ki.

A kiállítás fővédnöke Dr. Nagy István, agrárminiszter pedig expozéjában elmondta, hogy ez az esemény betekintést enged egy olyan rohamosan fejlődő világba, mint amilyen a mezőgazdaságban tapasztalható digitális fejlődés. Itt bemutathatjuk mindenkinek, hogy ez a magyar mezőgazdaság jelene és jövője.

Zahorán Zalán átveszi a különdíjat
A KITE Zrt. műszaki kereskedelmi vezérigazgató-helyettese, Zahorán Zalán a megnyitót követő díjátadón átvette a John Deere Expert Alertnek járó Nemzetközi fejlesztési különdíjat.

De nem csak ezt láthatjuk az idén a KITE pavilonjában, hanem egy nagyszerű fogással azt is bemutatjuk, hogyan gondolkozunk mi komplexen a gépértékesítésről.

A KITE Zrt.-nél egy adott gép megvásárlásának útja azzal kezdődik, hogy a gazdálkodó piaci áttekintés után megtalálja az ott fellelhető összes gép közül a számára legmegfelelőbbet. Ezek után, amennyiben lehetősége nyílik rá, kipróbálja a kiválasztott gépet a KITE Bérgép szolgáltatásával. Majd megvizsgálja a finanszírozási lehetőségeket is a KITE Hiteliroda kínálatából, mielőtt a vásárlás mellett dönt. A történet azonban nem ér véget a gépvásárlással. Fontos mérlegelni azt is, hogy rendelkezésre állnak-e a megvásárolt beruházási eszközhöz képzések, oktatások, hogy a gépekből és így a gazdaságából a legtöbbet tudja kihozni, hogy van-e megfelelő szerviz- és alkatrész-ellátás, valamint szükséges-e biztosítással csökkenteni a kockázatot. Előbbi célt a KITE Zrt. Műszaki Igazgatósága, valamint az Alkatrészüzletág kínálata szolgálja, a gazdaságra szabott és termeléséhez igazított személyes biztosítási ajánlatokat pedig a KITE Alkusz szolgáltatja. Az új gépből pedig idővel használt gép lesz, amelyen, ha gyorsan és kényelmesen tud túladni, ismét belevághat egy újabb gép megvásárlásába.  A Gépkereskedelmi Üzletág ebben is a szolgálatukra lesz.

A már évtizedek óta fennálló szolgáltatási rendszer, ami az elmúlt időszakban egészült ki számos új taggal, tökéletesen megbízható hátteret nyújt egy műszaki beruházáshoz. A kiállítási terület felosztása ezekkel a szolgáltatásokkal kiegészített gépbeszerzés ciklikus folyamatát, az ún. KITE Gépéletutat mintázta.