Bóna Ákost, Magyarország Európai Bizottságba delegált digitális nagykövetét, a Digitális Jövőért Alapítvány vezetőségének tagját és munkatársait Hadászi László és Mészáros Gábor látták vendégül a KITE Zrt. központjában, Nádudvaron. Az Innovációs Főigazgatóság tevékenységét ismertették a látogatókkal a kollégáink.

Bemutatták a delegáció számára, hogy milyen szerepe volt a KITE Zrt.-nek az elmúlt 45 évben a magyar mezőgazdaság fejlesztésében, a precíziós gazdálkodás bevezetésében és elterjesztésében, valamint abban, hogy a hazai agrárágazat egy forradalmi átalakulás előszobájába érhessen a digitalizáció térnyerésével. A látogatást követően az alapítvány grémiuma nagyon pozitívan nyilatkozott az eddig elért eredményeinkről, és a jövőben ránk váró feladatokról.

Véleményük szerint a KITE Zrt. nemzetstratégiai szempontból is kiemelt fontosságú cég, munkássága jól illeszti össze a nagyüzemek, az integrátorok, a nagy keretekben gondolkodó mezőgazdászok, valamint a kis- és középméretű birtokkal rendelkezők érdekeit, és jól illeszthető a fenti célt szolgáló agrárpolitikai irányzatba is.

Ígértet kaptunk arra, hogy közös munkánk során a Digitális Jövőért Alapítvány a KITE Zrt. európai versenyképességének felszínre hozásában, annak szakmai támogatásban, valamint a digitális technológiák terjeszkedésének beépítésében tud segítséget nyújtani. Emellett az újonnan fejlesztett lokális, hazai digitális projektjeinek gyűjtésében és promóciójában is részt vesz, és koncentrál a KITE magas szintű tudásának felszínre hozására és értékesítésére is annak érdekében, hogy a teljes iparági spektrumban megteremthessük a digitális átalakulást az ágazatban.

A Digitális Jövőért Alapítvány olyan széleskörű, non-profit kezdeményezés, amely független, szakmai alapokra épülő tevékenységével járul hozzá az őt támogatók szándékaihoz és elvárásaihoz. Minden olyan ötletet, alakuló félben lévő szolgáltatást támogat, amely segíti a társadalom minden egyes rétegének digitális felzárkóztatását. Olyan, iparágaktól független megoldásokat helyeznek előtérbe és valósítanak meg, melyekben szerepet játszik az online technológia bármely formája.