Megszületett a Magyarország Legszebb Birtoka verseny első helyezettjeinek névsora a nemrégiben rendezett díjátadó gálán. A precíziós gazdálkodás kategóriában Dr. Lipták József gazdasága, a Lipták Farm nyerte el a rangos elismerést. A díjat Szabó Levente, a KITE Zrt. vezérigazgatója adta át.

Második alkalommal adták át a Magyarország Legszebb Birtoka díjat, az elismerést az Agrár-Béta Kft. vehette át Gárdonyban szeptember 15-én. A fődíj mellett kihirdették az állattenyésztő, a gyümölcstermesztő, a szántóföldi növénytermesztő és a kistermelői családi birtok, a kertészet, a szőlészet-borászat és a precíziós gazdálkodás kategóriák győzteseit, valamint a közönségdíj nyertesét is. A verseny fővédnöke Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) elnöke volt.

A szakmai zsűri első körben 48 jelölt közül választotta ki azt a 21 döntős birtokot, akiket július folyamán személyesen végiglátogatott. 8 nap és nagyjából 50 ezer kilométer megtétele után pedig a kategóriagyőztest is megválasztotta.

Szabó Levente KITE Zrt. vezérigazgatója

További kategóriagyőztesek:

Szőlészet-borászat: Mészáros Borház

Kertészet: Specialmix Kft.

Szántóföldi növénytermesztő birtok: Agrár-Béta Kft.

Állattenyésztő birtok: Gallus Kft.

Gyümölcstermesztő birtok: Hunapfel Kft.

Kistermelői családi gazdaság: Dióliget

A Közönségdíj nyertese a facebook-szavazás alapján: a Bolyhos Pálinkafőzde.

Az alábbi videóban Szabó Levente, a KITE Zrt. vezérigazgatója nyilatkozik a KITE Zrt. kategóriatámogatói posztjáról: