A KITE Zrt. négy borvidéken mutatta be az új PELLENC OPTIMUM szüretelőgép-család 660-as tagját. A Kunsági-, a Mátrai-, a Tokaji- és a Szekszárdi Borvidéken megrendezett bemutatók minden helyszínen számos érdeklődőt vonzottak és nagy sikert arattak.

A szüretelő gép iránti hatalmas érdeklődés egyik fontos tényezője az volt, hogy egyre nehezebb megfelelő számú embert találni a szüreti időszakban, ami az elmúlt években folyamatosan növekedő probléma. A munkaerőhiány miatt felértékelődött a gépi szüret, ráadásul a géppel történő szüretelés minősége is egyre jobban fejlődik, ami szintén e felé a megoldás felé tereli a szőlőtermesztőket.

A Kunsági Borvidéken a Frittmann borászat egyik szőlőültetvénye adott otthont a bemutatónak. A Mátrai Borvidéken Maróti Attila szőlőbirtokán nézhették meg az érdeklődők a PELLENC önjáró szüretelő munkaminőségét. Tolcsván, a Grand Tokaj Zrt. területén dolgozott a gép óriási érdeklődés mellett, és végül, de nem utolsósorban Bátaszéken, a Bodri Pincészet merlot ültetvényében tekintették meg a Szekszárdi Borvidék szőlősgazdái az új OPTIMUM munkáját.

PELLENC OPTIMUM szüretelőgép

A további részletekért kattintson a tudástáras cikkért!