Kertszemlével egybekötött közös rendezvényre invitálta a KITE Zrt. és az Arysta LifeScience Magyarország Kft. az almatermesztőket a nyírségi Pusztadobosra 2018. augusztus 8-án, Poór Miklós 16 hektáros, álomszerű ültetvényére, mely a kertészeti korszerűsítésre – ültetvények telepítésére kiírt pályázat keretében valósult meg.

A szakmai érdeklődők megismerhették a KITE Zrt. korszerű almatermesztési technológiáját, valamint az Arysta LifeScience Magyarország Kft. növényvédelmi gyakorlatát.

Az almaültetvényt 2016 tavaszán telepítették kétéves technológiával előállított, a KITE Zrt. által forgalmazott Knipp-fákból. A termesztéstechnológiai elemek megfelelő alkalmazásával az ültetvényben 2018-ban közel 40 t/ha termésre számíthatnak.

Az eredményes termesztéshez nagyban hozzájárult az Arysta cég növényvédőszer-palettája, mely szinte teljes növényvédelmi technológiát biztosít a károsítók elleni eredményes védekezéshez.

A kertszemlén bemutatásra került még a KITE Zrt. kizárólagos forgalmazásban lévő KIMITEC Group tápanyag-visszapótlási szortimentje is. A cég termékeit teljes egészében növényi kivonatok alkotják, továbbá mikroalgák, baktériumok, gombák anyagcseretermékei, melyek segítségével – a tápanyag-visszapótláson túl – elősegítik, hogy a növények könnyebben leküzdjék az időjárási szélsőségeket.

A nagy meleg ellenére a kertszemlét és a technológia bemutatót nagy szakmai érdeklődés kísérte.