Az újszerű termelési technika/technológia gyakorlati alkalmazása és a digitalizáció megjelenése a gyakorlatban címmel középfokú mezőgazdasági szakképző intézmények szaktanári gárdájának tartottunk előadássorozatot a precíziós gazdálkodással kapcsolatos ismeretekről április 26-án.

Az Földművelésügyi Minisztérium Agrárszakképzési Főosztálya, valamint a Herman Otto Intézet közösen elfogadta a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének részvételét a 2018. évi mezőgazdasági gépész szakmacsoportban történő szaktanári továbbképzés szervezésében és lebonyolításában. Az eddigi években nyújtott kimagasló támogatás, segítségnyújtás és a cég országos elhelyezkedése miatt a továbbképzések egyik helyszinéül a KITE Zrt.-t választották.

SZaktanári képzés az oktatóterembenA szaktanári képzésre intézményenként 2 fő szaktanár részvételét tervezték, a nagy érdeklődés miatt azonban végül 26 fő számára mutattuk be a helymeghatározáson alapuló gazdálkodási rendszer ismérveit.

Szaktanári képzés a szántóföldön

Az elméleti oktatás után a délután folyamán egy gyakorlati képzés keretében a precíziós vetéssel ismerkedhettek meg a tanárok.