45 éves a legnagyobb hazai mezőgazdasági integrátor.  Ez papírra vetve csak egy mondat, de a KITE Zrt., és az ez idő alatt vele bármikor is kapcsolatba került mezőgazdasági szereplők számára a tapasztalatok, tények és az érzelmek széles tárházát jelenti. 45 év közös, néhol verejtékes, néhol örömteli munkáját, mely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ma a magyar mezőgazdasági termelés innovatív lehetőségekkel felvértezve nézhessen szembe a jövő kihívásaival. Ebből az aspektusból nézve tehát már nem csak egy születésnapot, hanem ennek a közel fél évszázadnak az eredményeit ünnepelhettük közösen a KITE Zrt. tulajdonosi körével, és az üzleti partnereinkkel 2018. április 13-án a budavári Hilton Hotelben.

Az 1973 óta töretlenül fejlődő társaság, a kezdetekben még egyesület, majd egyesülés, és ma már részvénytársaság formájában igyekszik megfelelni annak a vezérelvnek, amit a kilenc alapító szövetkezet célul tűzött ki maga elé, vagyis, hogy a világon mindenkor fellelhető legmodernebb technológiát hozza be az országba, és adaptálja azt a partnergazdaságaiba. Erről a KITE Zrt. vezérigazgatója, Szabó Levente beszélt, aki egy rövid történelmi visszatekintés után számolt be arról, hogy mik a KITE Zrt. mai céljai. Vagyis annak érdekében, hogy meg tudjon felelni a mai kor elvárásainak, valamint az elmúlt negyvenöt év hagyományaival és az ez idő alatt megszerzett tudással és tapasztalatokkal felvértezve szolgálhassa a mezőgazdaságot az elkövetkezendő időszakban is, folyamatosan bővíti és szélesíti tevékenységeinek és szolgáltatásainak tárházát, legyen az gyümölcsfaiskola, mezőgazdasági biztosításközvetítés, gépbérleti lehetőség, vagy a most reneszánszát élő szaktanácsadási rendszer, mely a precíziós gazdálkodás elterjesztését és alkalmazását segíti, de szólhatunk akár a külföldi terjeszkedésről is. Ez utóbbiakról a KITE Zrt. tulajdonosa, Dr. Csányi Sándor számolt be a jelenlévőknek.

Szabó Levente a publikum előtt.

A nagyszabású ünnepség közel 300 vendége között helyet kaptak azok az üzleti partnerek, akik a kezdetektől jelen voltak a KITE életében, vagy az idők során csatlakoztak az integrátorhoz. A legrégebbi partner, az idén a traktorgyártásának 100 éves évfordulóját ünneplő John Deere képviselője, Christoph Wigger is szót kapott a pulpituson, aki elmondta, hogy a gyártó életében jelentőségteljes ez a 45 év, amely egy olyan értékesítőhöz köti, aki, köszönhetően annak a kutatási és fejlesztési tevékenységnek, ami egyedülálló a maga nemében, mindent megtesz azért, hogy egy egyedi, a magyarországi adottságokhoz adaptált rendszert építsen azokból a lehetőségekből, melyet a John Deere kínál minden értékesítő számára.

Christoph Wigger