Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelenlétében, ünnepélyes keretek között írta alá a EuroSkills Budapest 2018 hat főszponzora az esemény támogatói szerződését. Az idén szeptember 26-a és 28-a között megrendezett versenyen Európa legjobb fiatal szakemberei mérik össze ügyességüket és tehetségüket. Mint ahogy arról már beszámoltunk, a mezőgazdasági gépszerelők versenyének független szakértőjévé kollégánkat, Tapazdi Tamást választották.

Az AUDI Hungária Zrt., a DMG MORI Hungary Kft., a Festo Kft., a KITE Zrt., a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. és a SIEMENS Zrt. vállalatok lesznek a szakmák Európa-bajnokságának is nevezett verseny főszponzorai. 

A támogatók sora

A régióból elsőként Magyarország rendezi meg a rangos nemzetközi szakmai versenyt.  A program a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával valósul meg, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében. A EuroSkills Budapest 2018 versenyen Európa legfelkészültebb fiatal szakemberei mérik össze tehetségüket: 28 ország közel 600 versenyzője, előreláthatóan 40 szakmában bizonyítja, hogy naprakész és professzionális tudásuk nélkülözhetetlen a gazdaság számára. A magyar csapat a EuroSkills versenyeken kiválóan teljesített, összesen 57 érmet szerezve az elmúlt tíz évben.

Az együttműködési megállapodást a KITE Zrt. részéről cégünk műszaki-kereskedelmi vezérigazgató-helyettese, Zahorán Zalán írta alá. Az eseményt Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg.

„Óriási lehetőség Magyarország számára, hogy megrendezhetjük a EuroSkills versenyt. Ráirányítja a figyelmet a szakképzés fontosságára, hiszen minden munkaadó látja, óriási a kereslet a szakképzett munkaerő iránt. A budapesti versenyre kilátogatók megtapasztalhatják, milyen hatalmas boldogságot jelent az alkotó munka” – mondta Dr. Parragh László.

Az eseményen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is beszédet mondott, kiemelve a rendezvény jelentőségét a magyar gazdaság szempontjából.

Varga Mihály az Euroskills sasjtótájékoztatón.

„A verseny megrendezésének lehetősége komoly nemzetközi elismerése annak a munkának, amelyet az elmúlt években a hazai szakképzés rendszerének fejlesztéséért a kormány és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara végzett. Az eddigi, többéves munka során a legfontosabb célunk – amelynek megvalósításához a verseny is hozzájárul –, hogy korszerű, világszínvonalú képzést és vonzó munkalehetőséget kínáló szakképzési rendszerünk legyen – mondta Varga Mihály.