Stratégiai együttműködést kötöttünk a BactoFil® prémium talajbaktérium-családot forgalmazó AGRO.bio Hungary Kft.-vel az OMÉK 2015 kiállításon szeptember 23-án.

A stratégiai együttműködés az üzleti szempontokon túl hatékonyan szolgálja a magyar termőtalajok védelmét, újraépülését, termékenységük romlásának megállítását, szolgálva így a fenntartható magyar mezőgazdaság megerősödését, az egészséges állati takarmányok és humán élelmiszer-alapanyagok előállítását.

Szabó Levente, cégünk vezérigazgatója a megállapodás aláírásakor elmondta, hogy a KITE Zrt. mindig is a komplex fejlesztések híve volt a magyar mezőgazdaságban. “A fejlesztések legújabb iránya a talajélettel, a termőtalajok újraépítésével foglalkozik. Ebben a témában lett kiváló partnerünk az AGRO.bio. A cég rugalmassága, megbízhatósága, a BactoFil® termékcsalád kiváló minősége garantálja számunkra, hogy a partnereinket továbbra is sikeresen tudjuk kiszolgálni ebben a termékkörben.”

Márton Balázs, az AGRO.bio ügyvezető igazgatója a 15 évre visszatekintő munka egyik fontos elismerésének és állomásának nevezte a stratégiai partnerséget. Az üzleti lehetőségen túl a mikrobiológiai megoldások mezőgazdasági használata a KITE Zrt. segítségével utat találhat a nagygazdaságokhoz, és így jelentősen nőni fog az egészséges termőtalajok aránya Magyarországon. A következő fontos lépést Márton Balázs szerint az oktatásban kell megtenni. A mezőgazdasági tananyagban hangsúlyosan kell megjelennie a mikrobiológiai szemléletű mezőgazdasági technológiáknak.

Tamás István, az AGRO.bio kereskedelmi és marketing igazgatója kiemelte, hogy ez a megállapodás üzleti célokat szolgál, de elsősorban a magyar gazdák fognak profitálni belőle. A BactoFil® termákcsaládhoz a KITE Zrt. segítségével, sokkal könnyebben hozzájutnak a termelők, így a jelenleg használatos mezőgazdasági gyakorlat termőföldet károsító hatása hatékonyabban lesz orvosolható.

A sajtótájékoztatón dr. Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes-államtitkára is jelen volt. Elmondása szerint szívesen tett eleget a meghívásnak, hiszen ez a stratégiai megállapodás pontosan illeszkedik a kormányzat törekvéseihez, amelyben a magyar termőföld védelme és megújítása kiemelten fontos. Ezt szolgálja a Zöldítési Program, illetve a 2016-ban induló AKG program is.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a KITE Zrt. miért a BactoFil® termékcsaládot választotta talajbaktérium-piacról, Szabó Levente elmondta, a legfontosabb szempont a szakmai igényesség volt. „Nem véletlenül választottuk annak idején a John Deere-t sem. Olyan termékekkel szeretünk dolgozni, amelyekben hiszünk. Nemcsak bízunk, hanem hiszünk is benne. A BactoFil® termékcsalád is ilyen, hiszünk benne, hiszen kipróbáltuk, és kiváló eredményeket kaptunk.”