2018. február 20-án láttuk vendégül a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium, a Kenderesi Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium és a Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákjait. A 12. évfolyamos mezőgazdasági gépész tanulók kaptak meghívást Nádudvarra, a központi telephelyünkre.

A látogatás során két előadást keretében mutattuk be nekik a KITE Zrt. működését és a precíziós mezőgazdaság helyzetét Magyarországon. A nap második felében egy bemutató séta keretében ismerhették meg a géptelepet, illetve az 2014-ben átadott Logisztikai Központot.

Az oktatási intézményekkel közös szakmai programunknak ez már a második állomása volt. Szakembereink ugyanis február elején ellátogattak a középiskolákba, hogy AMS-RTK oktatást tartsanak a diákokank, és bemutassák a mezőgazdasági precíziós navigációs rendszer erőgépeken történő használatát a mezőgazdasági gépésztechnikusoknak.

A duális képzésben részt vevők a Logisztikai Központban

2018 március hónapjában pedig szintén odalátogatunk, hogy tájékoztassuk a diákokat arról, milyen lehetőségeket tudunk biztosítani a duális képzés keretében mind a szakközépiskolában tanuló mezőgazdasági gépészeknek, mind az érettségivel rendelkező mezőgazdasági gépésztechnikusoknak.

A duális képzéssel kapcsolatos videót megtekintheted itt.