A 2018-as AgromashExpo és AgrárgépShow termékverseny zsűrijének döntése alapján a KITE Zrt. két terméke is különdíjat kapott, derül ki a grémium tájékoztató leveléből.

Az input kategóriában induló KITEstart® Liquid NP és a gépesítés kategóriában nevezett John Deere 9RX négy gumihevederes törzscsuklós traktor egyaránt nemzetközi fejlesztési díjat kapott.

  

A KITE Start Liquid

 
A KITEstart® Liquid NP egy ammónium-polifoszfát alapú folyékony starterműtrágya. Rendkívüli hatékonyságát a nitrogén és a foszfor szinergista hatásának köszönheti. A foszfor önmagában is intenzív gyökérnövekedést indukál, azonban nitrogénnel kiegészülve erőteljesebb és nagyobb gyökértömeg növelésére képes. Továbbá a polifoszfát formának köszönhetően a foszfor lekötődése gátolt, így a szélsőséges kémhatású talajokon is használható annak veszélye nélkül. A KITEstart® Liquid NP levéltrágyaként való alkalmazására, a megfelelő dózis megválasztása mellett, a vegetáció során is van lehetőség.

John Deere 9RX traktor

A 9RX sorozat a hevederes és kerekes traktorok összes előnyét ötvözi a termelékenység növelése, a költségek csökkentése és a kockázatok mérséklésének figyelembe vételével a modern mezőgazdaság legkeményebb kihívásainak eleget téve.
A gépek meghajtásáról a John Deere PowerTechTH 13,5 literes dupla turbós, valamint a Cummins QSX15 literes változó geometriás turbóval ellátott motorok gondoskodnak. A továbbfejlesztett, Efficiency Managerrel ellátott e18 sebességváltó biztosítja a legmegfelelőbb 18 előremeneti és 6 hátrameneti fokozatot.

A termékdíjak átadására a rendezvény megnyitójának keretein belül január 24-én, 14.00-kor került sor.

A KITE Zrt. kiállításával kapcsolatban több dolgot is megtudhat, ha az alábbi linkre kattint!

https://www.kite.hu/hirek/uennepeljen-veluenk/372