Már most is jól látható a 44-es főútról, hogy Kecskemét ipari övezetében egy patinás méretű KITE alközpont épül, ahova kollégáink hamarosan át is költözhetnek a jelenlegi Könyves Kálmán körúti épületből. Az új telephely célja, hogy a KITE Zrt. Déli Régiójának észak-nyugati területét ellássa, de a speciális igényű partnereket is kiszolgálja majd a jövőben.

A helyi piacok igényeit és a földrajzi elhelyezkedést figyelembe véve a KITE Zrt. stratégiai céljai mentén arra a döntésre jutott, hogy a jelenlegi alközpontoktól eltérő működésű, több funkcióval rendelkező térségi bázist hoz létre a Déli Régiójában, Kecskeméten. A beruházás megvalósításához a 2015. évben közel 3 hektáros területet vásárolt a város dinamikusan fejlődő ipari területén.

Az ott felépülő több mint 4000 m2-es létesítmény irodai részlege és alkatrészbemutató terme mellett, egy kertészeti bemutató termet, valamint a vetőmag-, növényvédőszer- és alkatrészraktárakon felül még kertészeti raktárt és John Deere átrakót is kialakít az alközpontban. Az épület a későbbi raktár- és irodai kapacitás fejlesztési lehetőségeit is biztosítja.