Szeptember 16-án Dunaföldváron, az első Agro Inno Show-n tartottunk bemutatót, ahol a Pannonia Ethanollal, mint társrendezők működtünk együtt, és a kukorica szántóföldi termesztésének komplett gépesítését láthatta a nagyközönség az alapműveléstől egészen a betakarításig. 

A délutáni szakmai rendezvényen a KITE Zrt. a John Deere teljes betakarítógép-portfólióját mutatta be. 5 szalmarázó ládás W, egy 6 szalmarázó ládás T és egy rotoros cséplési technológiát alkalmazó S kombájnt szerepelt a bemutatón. A különböző méretek és technológiák mellett a gépek közös jellemzője, hogy valamennyi egyformán fel volt szerelve a hozammérő és -térképező rendszerrel, amely a precíziós gazdálkodás egyik legfontosabb alapadatát nyújtja.

Munka közben láthattuk a John Deere Machine Sync-et, mellyel a kombájn és az azt kiszolgáló logisztikai gépcsoport optimális szántóföldi üzemeltetésére nyílik lehetőség. A kukorica precíz betakarítási eszközein kívül a technológia további elemeit is bemutattuk. Valamennyi gépkapcsolat a KITE Zrt. RTK hálózata által biztosított +- 2 cm-es jelpontossággal működött, mely lehetővé teszi a műveletek megismételhetőségét.

Az alapművelésben kétféle technológiát prezentáltunk : a sávos alapművelés bemutatására az Orthman 12 soros sávos talajművelő gépet használtuk, mely egy menetben a műtrágya kijuttatását is elvégzi; a teljes felületű lazításos alapművelésre pedig a John Deere 512-es típusú tárcsás lazítóját láthatta a közönség. Az alapművelés elmunkálását a Köckerling Allrounder típusú szántóföldi kultivátora, a vetést pedig a John Deere 1775 NT típusú 12 soros szemenkénti vetőgépe végezte. Ez utóbbi gép használatakor a vetéssel egy menetben a sávpermetezés, a magágykészítés, a starterműtrágya-kijuttatás és a talajfertőtlenítés is megtörténik. A növényállomány fejlődése szempontjából kiemelkedő jelentőségű fejtrágyázást a bemutatón az Orthman 12 soros sorközművelő kultivátora végezte el a folyékony nitrogén kijuttatásával.