Együttműködési megállapodást született hétfőn Kenderesen az agrár-szakképzés Jász-Nagykun-Szolnok megyei fejlesztése érdekében a Földművelésügyi Minisztérium (FM), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a térség oktatási intézményei, valamint vállalkozásai között. A nagyvállalatok közül a KITE Zrt. képviseltette magát az aláírási ceremónián.

Az együttműködés célja - a NAK és az FM között nemrégiben megkötött partnerségi megállapodás, a Tessedik Sámuel Agrárszakképzési Koncepció értelmében - a duális képzés, valamint a felnőttképzés megerősítése, a mezőgazdaság, mint biztos megélhetést nyújtó ágazat bemutatása a szektorban élő fiataloknak. Az ünnepségre a Kenderesi Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolában került sor.

A képen az együttműködést aláírók láthatók.

A megállapodással kapcsolatban Zahorán Zalán, a KITE Zrt. műszaki-kereskedelmi vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy cégünk is számos esetben szembesül a mezőgazdasági gépész szakmában fellépő szakemberhiánnyal, esetlegesen az oktatás nem megfelelő gyakorlati alátámasztásával. Ezért fogadtuk örömmel a felkérést, és vesszük ki a részünket az együttműködésből, miszerint a kenderesi szakképző intézet mezőgazdasági gépjavító szakképzésében részt vevő diákoknak az oktatásuk ideje alatt a gyakorlati képzés helyszínét biztosítjuk a szászberki géptelepünkön. A tanulók heti bontásban részesülnek majd a gyakorlati oktatásban.

Fotók: Kenderesi Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium