Szeptember 9-i nádudvari szántóföldi rendezvényünkön, a kukorica és a napraforgó hibrid-, valamint a szója fajtakínálatunkat és a hozzá kapcsolódó termesztéstechnológiát mutattuk be.

Az elmúlt évtizedekben -a kezdetektől napjainkig- a KITE Zrt. a folyamatos fejlesztések eredményeképpen számos új termesztés-technológiai eljárást, valamint eszközöket, fajtákat, hibrideket, növényvédő szereket, stb. vezetett be, amelyeket a mezőgazdasági termelők eredményesen használtak, vagy használnak ma is.
Ez a fejlesztési tevékenység az utóbbi években intenzívebbé vált, aminek köszönhetően a KITE Zrt. mind a termesztés-technológiák, mind az inputanyagok esetében több újdonsággal jelenik meg.

A növénytermesztés számára nélkülözhetetlen a termesztett fajták, hibridek folyamatos korszerűsítése. Ezen fejlesztések legújabb lépéseként körültekintő kiválasztás és kipróbálás után olyan új kukorica hibrideket és szója fajtákat ajánlunk, amelyek a világ élvonalába tartozó genetikai körből származnak és gazdasági értékük kiemelkedő.

Kukorica hibrid ajánlatunk tartalmaz kiváló hibrideket az összes olyan tenyészidő kategóriára, amelyek  hazai termelői igények szempontjából fontosak:

RENFOR              FAO 310-320
ES FLATO             FAO 330
SUSHI                   FAO 340
NEFFEL                FAO 350
LOUPIAC              FAO 380
ES SENSOR        FAO  390
ARMAGNAC         FAO 490.

A hibridekben rejlő értékeket a termelők a vetőmagon keresztül tudják felhasználni. A termésképződés szempontjából optimális növényállomány kialakításának egyik fontos feltétele a homogén méretű és alakú kalibrált vetőmag. Ezért a kiváló értékű hibridjeink vetőmagját méret és alak szerint kalibrált homogén frakciókra bontva hozzuk forgalomba, amelyek biztosítják az optimális vethetőséget.

A szója esetében három korszerű új fajtát ajánlunk a termelőknek:

ES NAVIGATOR  szuper korai (000)  fő- és  másodvetésre;
ES TENOR  igen korai (00);
ES PALLADOR középérésű (I.)

Ezek a fajták kimagasló termőképességük, a betakaríthatóság szempontjából fontos igen jó állóképességük, hüvelymagasságuk és betegség-ellenálló képességük révén megfelelnek a legkorszerűbb követelményeknek.