A cél a precíziós gazdálkodás hazai elterjesztése és a nemzetközi szervezetek hálózatába történő csatlakozás. Megalakult a Magyarországi Precíziós Gazdálkodási Egyesület elnökségi tagként Hadászi Lászlóval.

2017. július 31-én tartotta alapító ülését Magyarország első olyan szervezete, mely a magyar gazdálkodók versenyképességének fenntartásához elengedhetetlen precíziós gazdálkodás elterjesztését tűzte zászlajára.

A jelenlévők megvitatták, majd véglegesítették az egyesület alapszabályát, a következő napirendi pontban ismertették a célkitűzéseket, majd felvázolták a jövőbeni munkamódszert, mely szerint négy munkacsoportba (etikai, állattenyésztési, kertészeti, szántóföldi) rendeződve folytatják tevékenységüket.

Az egyesület tagjai elnökükké a Széchenyi István Egyetem docensét Dr. Milics Gábort választották. Alelnöki tisztségre Varga Pétert, a Digitális Jólét Program 2.0 agrárinformatikai szakértőjét és Bolyki Bencét, az Agroinform.hu portál vezetőjét választották. Az elnökségben helyet foglal még Dr. Gyódi Péter (Smart Farming Kft.), Szűcs Imre (Belvárdgyulai Mezőgazdasági Zrt.), Umenhoffer Péter (Axiál Kft.) és Hadászi László, a KITE Zrt. fejlesztési és szaktanácsadási igazgatója.

A Magyar Precíziós Gazdálkodási Egyesület alakuló ülésén Dr. Feldman Zsolt államtitkár.

Dr. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a záróbeszédében üdvözölte a kezdeményezést.

Fotók: Agroinform