Bemutatjuk az első és egyetlen kettős rendszerű sebességváltót, amit kifejezetten mezőgazdasági teleszkópos rakodóhoz fejlesztettek ki.

A JCB 1977 óta forradalmasította az anyagmozgatást a mezőgazdasági szektorban. A gyár legújabb fejlesztése az AGRI Pro gép, amely DualTech változtatható áttételű sebességváltóval, a világ első kettős rendszerű sebességváltójával rendelkezik, és amelyet kifejezetten mezőgazdasági teleszkópos rakodógépekhez terveztek.

 A JCB Powershift sebességváltó kiváló nagy sebességű hatásfokát és vontatási teljesítményét a hidrosztatikus hajtás kis sebességű szabályozhatóságával kombináló JCB DualTech VT váltó a két rendszer előnyeit ötvözi azok számára, akik maximális hatékonyságot és termelékenységet szeretnének elérni az alkalmazások széles skáláján.

 

Hidrosztatikus hajtás

A hidrosztatikus hajtás modulja első fokozatban biztosít gyors reagálást, finom sebességállítást és fokozatmentesen állítható munkasebességet 19 kilométer/óráig a gázpedál segítségével.
A Flexi mód egy további üzemmódot biztosít, amikor viszonylag magas motorfordulatszámra van szükség az anyagmozgatásnál, vagy ha folyamatos hidraulikaolaj-térfogatáramot kell biztosítani egy tartozéknak, például szalmaszórónak vagy adagolókanálnak.

 

Powershift hajtás

Ha egy Loadall AGRI Pro teleszkópos rakodó sebessége meghaladja a 19 kilométer/órát, akár a mezőn, akár közúton, a DualTech VT automatikusan átvált a Powershift rendszerre, és a 2. 3. és 4. fokozat segítségével egyenletesen gyorsul 40 km/ó sebességre. 
A közvetlen mechanikus hajtás a 2–4. fokozatokban kihasználja a rendelkezésre álló nyomatékot a legnagyobb gyorsulás, nagy teljesítményű vontatás és az emelkedőkhöz szükséges megfelelő lendület eléréséhez.
Az AGRI Pro modell DualTech VT technológiával a következő gépeken elérhető: JCB 531-70, JCB 536-70 és JCB 541-70. Magyarországon a KITE Zrt. az egyetlen hivatalos JCB forgalmazó, így további részletekért érdemes felkeresnie az Ön KITE gépértékesítő kollégáját. (Tel.: 54/480-401; www.kite.hu;)