2017. február 23-án Nádudvaron került megrendezésre egy pályázati projektindító megbeszélés, melynek keretében a résztvevők rögzítették a végleges ütemtervet az „Üzemmérettől független komplex precíziós szaktanácsadási rendszer kialakítása” című program megvalósítása érdekében.

A Széchenyi 2020 keretében megjelent, „GINOP-2.2.1-15 - K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések” című pályázat felhívásra keretében elkezdődött a KITE Mezőgazdasági Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. vezetésével, a Debreceni Egyetem és a Balogh-Farm Tépe Kft. konzorciumi tagként való részvételével egy 4 éves kutatás-fejlesztési projekt „Üzemmérettől független komplex precíziós szaktanácsadási rendszer kialakítása” címmel. A beruházás összköltsége 2,151 milliárd Ft, melyből a Magyar Állam és az Európai Unió támogatása 1,202 milliárd Ft. A konzorciumi tagok mellett bevonásra került az Agrárgazdasági Kutatóintézet és az SAP Hungary Kft. is a munkába alvállalkozóként.

A megbeszélésen a következő feladatok kerültek elő:

  • A KITE Zrt. a technológiák fejlesztése mellett a helyes adatgyűjtést, a precíziós munkaműveletek végrehajtásának kidolgozását, az eddigi folyamatok automatizálását és a versenyképesség növelésének elemzését vállalta magára.
  • A Debreceni Egyetem munkatársai elvégzik a precíziós gazdálkodást megalapozó kísérleti fejlesztéseket, valamint ezekre épülő képzési módszertant fejlesztenek.  
  • A Balogh-Farm Kft. részt vesz az agronómiai és gépészeti kutatásokban, tesztelésekben, kísérletekben.