E szavakkal nyitotta meg a Debreceni Egyetem és a KITE Zrt. 40 éves együttműködésének alkalmából rendezett eseményt Dr. Bács Zoltán, egyetemi kancellár.

2017. március 3-án került sor a négy évtizedes kapcsolat megünneplésére a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományi Centrumának aulájában.

Kancellár úr mintaszerűnek és példaértékűnek nevezte az intézmény és a cégünk 40 éve töretlenül folyó közös munkáját, amelyet mi sem fejez ki jobban, mint hogy folyamatos a két szervezet humán erőforrásának kapcsolata. Számos debreceni diák dolgozik a KITE Zrt. kötelékeiben, és a cég kutatásainak eredményeit pedig tananyagként is oktatják ma már az egyetemen.

Dr. Komlósi István a centrum főigazgatója pedig azt emelte ki, hogy a KITE Zrt. 21. századi intézményrendszer alapján működik. Fejlesztései és kutatásai eredményeit adaptálja a mindennapi gazdálkodásba, és terjeszti az ott megszerzett ismereteket. A két szervezet közös munkája az egész termesztéstechnológiát lefedi, melyet a KITE Zrt.-nél a kutatás, az egyetemen pedig az oktatás testesít meg.

A közel 400 fős ünneplő közönség előtt a továbbiakban Dr. Nagy János professzor úr, Szabó Levente vezérigazgató úr, valamint Hadászi László fejlesztési és szaktanácsadási igazgató úr tartott a témával kapcsolatos szakmai előadásokat.